fredag 7 augusti 2009

Kampen för barnaga förs med Sverige som varnande exempel

En politiker i Nya Zeeland vill att det ska bli lagligt att slå barn, nu är det alltså olagligt att göra detta i Nya Zeeland. Men det finns folk som vill ha tillbaka barnagan igen, och de lyfter fram Sverige som ett argument.

Jag tycker Sverige har en väldigt flummig uppfostran i vissa avseenden. Barn lärs inte upp i att arbeta och vara dygdfulla med pengar, utan istället skickar man ungdomsbrottslingar på värstingresor och de får göra massor av roliga saker. Personligen tycker jag det vore bättre med hårt och nyttigt arbete.

Våld är fel. Misshandel är alltid misshandel, och det är inte okej heller när det riktas mot barn. Svårare än så behöver det inte vara. Tyvärr förekommer barnaga i Sverige också, trots att det är illegalt. Barn som får stryk lär sig inte att det är fel, vad de lär sig är den starkes rätt. De blir bittra, hämndlystna och aggressiva.

Föräldrarna kan istället bestraffa barnen på mer civiliserade sätt, dra in veckopengen eller tvinga dem till hårt arbete. Det är inte förbjudet.

Godtycklig misshandel är inget annat än djungelmetoder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag tror på yttrandefrihet, men det finns två undantag:
Massutskick
Riktigt grova personangrepp