onsdag 25 november 2009

Nazister varnar för kurdisk dans i Smedby

Nazisterna gör parodi på sig själva på sin hemsida. I det lilla Smedby (där jag har bott) utanför Kalmar, ordnar EU någon slags mångkulturell dag.

Självfallet är nazisterna snabbt framme för att förklara brottsligheten i Smedby som att det bor för mycket libaneser där. Gamlingar vågar tydligen inte gå ut på kvällarna längre med mera. Okej, jag har ju själv bott i det som kallades "gamla Smedby" och jag hade en kompis som bodde i "nya Smedby" (eller ghettot som folk sa i skolan). Jag blev aldrig överfallen, våldtagen eller något annat på kvällarna när jag cyklade hem. Inte heller blev cykeln stulen. Det fanns ett gäng som satt utanför konsum och käftade med folk, och alla av dom var svenskar - inte en enda libanes. Är det kanske så att nazisterna fantiserar?

Jag tror det. De målar nämligen ut hoten mot svenskarna så här:
Under parollen ”Hela världen i Smedby!”, finansierad av EU:s mångkulturbidrag, så erbjuds bland annat dans med föreningen Kurdiska ungdomar. Lokalbor med annan etnisk härkomst än svensk har även uppmanats att bidra med sina inhemska mattraditioner i syfte att berika evenemanget.


Jag kommer sova gott även efter att ha läst detta. Om det största hotet mot svenskarna är att kurder dansar och att libaneser lagar mat, då vet jag inte vad jag ska vara rädd för längre.


Men medan nazisterna mer eller mindre gör självmål i sin primitiva propaganda, så påvisar de samtidigt den brist som även Sd har när det kommer till de här frågorna. Hela det rasistiska lapptäcket av olika organisationer bygger på rädsla, och ju mer rädsla desto mer rasism. Medan nazisterna lägger ribban högt och tror att folk skräms av kebab, har Sd lagt upp sin propaganda några snäpp. Istället går man in på ett mer diffust samband mellan exempelvis islam och stenkastning genom att påpeka att araber i Rosengård kastar sten.

Rätt larvigt, för den som har koll på verkligheten. Jag har två vänner i Rosengård, båda är muslimer och ingen av dom håller på med någon pubertal stenkastning. Sd är beroende av att människor är rädda för att få röster. Utan rädsla, inget uppsving för Sd. I grunden kan det här vara en positiv sak - att kanalisera människors rädsla för olika problem för att kunna hitta en lösning på det. Rädsla behöver inte alltid vara någonting negativt.

Men sen får rädslan och väljarstödet en egen dynamik. Utan rädsla får Sd ingen riksdagsplats, resonerar strategerna i Lund. Därför gäller det att skrämma upp folk så mycket som möjligt, helst lite extra. Hellre en gång för mycket än en gång för lite. Därför målar Sd ut muslimer och araber som ett hot trots att de flesta är ofarliga. Inte för att det har med sanningen att göra, men därför att det har med ett gäng korrupta politikers välbetalda riksdagskarriärer att göra.

För vad gör det Erik Almqvist om en muslimsk tonårspojke har svårt att få jobb, så länge han själv kan få en fet riksdagslön? Tvärtom är det ju bara bra, om muslimska tonårspojkar saknar framtidstro kan de lockas in i kriminaliteten och så får Sd ännu mer att klaga på. Hur många röster hade Sd fått om de lyfte fram alla muslimer som sköter sig? Det hade varit svårt att skrämma med islamiseringsspöket då.

Istället för att vara rädd - var lite djärv! Dansa med några kurder och ät en kebab, och rök en vattenpipa. Ha sex med någon från ett annat land. Mångfald berikar!

Hur kan folk vara mot detta?

1 kommentar:

  1. Äntligen har du fattat att mångfald berikar!

    En person nära dig

    SvaraRadera

Jag tror på yttrandefrihet, men det finns två undantag:
Massutskick
Riktigt grova personangrepp